Selecteer een pagina

Privacy-statement

 

Laatste update: 22 augustus 2020

Jouw privacy is belangrijk en daar wil ik zorgvuldig mee omgaan.

In dit document lees je hoe Eyeco en Corinne van Ravels, eigenares van Eyeco, jouw gegevens verwerken en gebruiken zodat voldaan wordt aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ook kan je in deze verklaring lezen wat jouw rechten zijn met betrekking tot de gegevensverwerking.

De privacywetgeving gaat over de bescherming van jouw gegevens op internet, websites en social media. Daarnaast houd ik me uiteraard ook aan de eisen van de beroepsvereniging NVPA, maar daar gaat deze privacyverklaring niet over. Bij punt 4 kom ik hier nog even op terug.

Voor alle vragen over je privacy kan je contact opnemen met corinne@eyeco.nl

Eyeco
Esplanade de Meer 68
1098 WN Amsterdam
06 57 57 38 82
www.eyeco.nl
www.eyeco-trainingen.nl

kvk nummer 34244979

Aan het verzamelen en verwerken van privacy gevoelige gegevens stelt de privacywetgeving een aantal eisen. Daaraan houd ik me, en dat betekent:

  • Dat ik duidelijk vermeld waarom ik persoonsgegevens verwerk. Dat doe ik in deze Privacyverklaring.
  • De persoonsgegevens verzamen en verwerk ik uitsluitend voor legitieme doeleinden
  • In de gevallen waarin je toestemming is vereist, vraag ik eerst om je uitdrukkelijke toestemming om persoonsgegevens te verwerken.
  • Dat ik passende beveiligingsmaatregelen neem om je persoonsgegevens te beschermen.
  • Dat ook partijen die in mijn opdracht persoonsgegevens verwerken passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen.
  • Dat ik je recht respecteer om je persoonsgegevens ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen als je daarom vraagt.
  1. De persoonsgegevens die verwerkt worden

Eyeco, Corinne of bedrijven in opdracht van Eyeco, verder te noemen ‘Eyeco’ verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruikt maakt van onze diensten en/ of producten en/ of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Daarbij wordt alleen de meest noodzakelijke informatie gevraagd. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om je een nieuwsbrief of een e-book of een online-training te kunnen sturen. Je voornaam wordt bijvoorbeeld gebruikt om je in de email persoonlijk te kunnen aanspreken.

Welke persoonsgegevens Eyeco gebruikt hangt af van de functies die je gebruikt op de website(s) van Eyeco en de social media Instagram, Facebook en Linkedin – verder te noemen de social media.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Eyeco verwerkt:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Skype ID/Skypenaam
  • Zoom ID/ Zoomnaam
  • Bedrijfsnaam
  • Adresgegevens bedrijf
  • Btw-nummer
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt door een profiel aan te maken op de website(s) van Eyeco, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op Eyeco’s website(s) of social media.
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites, al dan niet van Eyeco.
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer
  • Bijbehorende correspondentie
  • Inloggegevens die je zelf verstrekt voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden
  1. Waarom worden deze gegevens verwerkt?

Eyeco verwekt jouw persoonlijke gegevens voor 1 of meer van de volgende redenen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van een algemeen document zoals een nieuwsbrief
  • Verzenden van specifieke documenten die je bij Eyeco al dan niet tegen betaling hebt aangeschaft, bijvoorbeeld een training of een e-book.
  • Verzenden van de bijbehorende documenten bij een al dan niet tegen betaling aangeschaft product, zoals bijvoorbeeld de behandelovereenkomst bij sessies.
  • Dat Eyeco je kan bellen of e-mailen om Eyeco’s dienstverlening uit te voeren.
  • Om je te informeren over wijzigingen van Eyeco’s producten en diensten
  • Om de dienstverlening zorgvuldig te kunnen doen
  • Om de gehele, of een deel van de dienstverlening te kunnen beeindingen op jouw verzoek via de uitschrijflink
  • Zodat jij zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van alle functies van Eyeco’s website(s), social media, en Eyeco’s dienstverlening
  • Zodat jij een tevreden klant blijft gedurende de dienstverlening.
  • Voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de privacywetgeving
  • Om de websites, social media en de producten en diensten van Eyeco te optimaliseren op basis van jouw gedrag op de website.
  • Om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren
  • Om een recensie van jou te verwerken en/of te plaatsen op de websites of social media, na uitdrukkelijke toestemming van jou.
  1. Hoe verkrijgt Eyeco deze gegevens?

Bovenstaande gegevens of een deel daarvan heb ik van jou gekregen omdat jij ze aan Eyeco verstrekt hebt als klant, potentiele klant of via jouw contactpersoon. Met die (bedrijfs)gegevens kan Eyeco zo optimaal mogelijk haar producten en diensten ter beschikking stellen. Eyeco biedt producten, diensten en informatie, zoals een boek, sessies en blogs. Eyeco biedt ook trainingen aan. Na aanschaf van de training, krijg je met een wachtwoord toegang krijgt tot een besloten deel van de website.

Daarnaast kan het zijn dat enkele aan Eyeco ter beschikking gestelde gegevens, zoals bijvoorbeeld de geboortedatum worden gebruikt voor een passende dienstverlening.

  1. Hoe lang bewaart Eyeco persoonsgegevens.

Volgens een wettelijke verplichting van de Belastingdienst, dient Eyeco de gegevens ten behoeve van de betaling 7 jaar te bewaren. Na deze periode zal Eyeco de gegevens van jou binnen een jaar verwijderen.

Voor de gegevens met betrekking tot het dossier van clienten die bij mij therapie hebben genoten gelden de regels van de beroepsvereniging NVPA. Ik verwijs hiervoor naar NVPA www.nvpa.org

  1. Hoe worden mijn privacygegevens door Eyeco beveiligd?

Eyeco maakt gebruik van strikte veiligheidsprocedures om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot jouw persoonsgegevens.

  1. Verstrekt Eyeco gegevens aan derden?

Zoals bij punt 1 al aangegeven, verstrekt Eyeco gegevens aan bedrijven om de product en dienstverlening van Eyeco te optimaliseren.

Dat kan zijn voor marketingdoeleinden van Eyeco, of voor de zo zorgvuldig mogelijke uitvoering van de dienstverlening tussen jou en Eyeco.

Met derden sluit Eyeco daarover een verwerkersovereenkomsten zodat ook bij die bedrijven jouw privacy optimaal beschermd wordt.

Eyeco zal jouw gegevens niet doorverkopen.

Eyeco kan jouw (bedrijfs)gegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen in geval van een wettelijke verplichting, of een vermoeden van fraude of misbruik van de website(s), social media, of eigendommen van Eyeco of Corinne van Ravels.

  1. Gebruik van cookies

Bij het aanbieden van elektronische diensten, producten en informatie, maakt Eyeco gebruik van cookies. Een cookie is een cookie is een klein computerbestandje dat met pagina’s van de website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van jouw computer wordt opgeslagen. De cookie zorgt ervoor dat je gedurende de tijd dat je op de website van Eyeco bent ingelogd blijf.

Eyeco maakt gebruik van technische, analytische en marketing cookies. Door middel van cookies kan Eyeco je gerichte content sturen en Eyeco kan ervoor zorgen dat de producten en diensten die je ziet, zo goed mogelijk aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht.

Bij je eerste bezoek ben je geïnformeerd over de cookies van Eyeco en heb je wel of niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketingcookies. Die toestemming is met een cookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek opnieuw een cookiemelding krijgt.

Technische cookies.

Technische cookies- ook wel functionele cookies genoemd-  zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op.  Jouw toestemming voor het gebruik van cookies bij Eyeco’s website wordt ook in een technische cookie opgeslagen.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Daarmee kunnen zij  consumenten gedrag analyseren; hoe wordt de website gebruikt, op welke zoekwoorden wordt gezocht enz. Eyeco kan die informatie gebruiken om haar dienstverlening en marketing te optimaliseren.

Marketing cookies

Marketing cookies – ook wel tracking cookies genoemd – houden het surfgedrag van individuele consumenten bij. Op basis van die informatie kan Eyeco producten en diensten op maat aanbieden.

  1. Autorespond

Eyeco kan gebruik maken van Mailblue bij het versturen van e-mails. Als je bijvoorbeeld een e-book aanvraagt komen je gegevens terecht bij deze externe partij.

Mailblue hout bij wie zich aanmeldt voor een product of een dienst. Dit wordt bijgehouden met behulp van tags. Daardoor is het mogelijk om e-mails te sturen naar een deel van de mensen op de mailinglijst. Mailblue heeft een eigen Privacybeleid, dat ook voldoet aan de privacywetgeving. Link

  1. Betaling

Eyeco maakt voor de betaling via de website gebruik van Mollie. Dat bedrijft is zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de Privacywetgeving.

  1. Social Media

De pixels op Facebook, Instagram en Linkedin houden bij welke bezoekers de website(s) van Eyeco bezoeken en welke berichten zij volgen op de social media zelf.

Daarom is het mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die tot een bepaalde doelgroep behoren. Zo nu en dan adverteert Eyeco.

Alle social media hebben hun eigen privacybeleid en via hun eigen site is die in te zien.

  1. Welke rechten heb jij met betrekking tot jouw privacygegevens?
  • Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming kun je te allen tijde een verzoek doen tot inzage, wijziging, afscherming of verwijdering van je gegevens bij Eyeco.
  • Indien je op dat moment producten of diensten afneemt bij eyeco kan dat gevolgen hebben voor de dienstverlening. Neem daarover zo snel mogelijk contact op met corinne@eyeco.nl zodat de dienstverlening zo goed mogelijk door kan gaan.
  • Op elk moment kun jij je ook met één klik uitschrijven van ongewenste e-mails, zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een andere marketinguiting.
  • Je kunt bij Eyeco ook bezwaar maken tegen de verwerking van jouw gegevens, mits en voorzover ook het gerechtvaardigd belang van Eyeco gerespecteerd wordt.
  • Elk verzoek zal ik zo snel mogelijk beoordelen. Mocht ik niet aan je verzoek kunnen voldoen, dan ik je zo snel mogelijk laten weten wat de reden daarvan is.
  1. Slotbepalingen

Ik raad je aan deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen omdat het privacybeleid kan veranderen door de wijziging van de dienstverlening of marketing van Eyeco en ingehuurde derden. Het kan ook zijn dat er neiuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van de privacywetgeving, het internet of in de social media.

Als je een vraag hebt over deze privacyverklaring, kun je die sturen naar corinne@eyeco.nl

 

Als je een klacht hebt over de manier waarop Eyeco met je gegevens omgaat, dan kun je dat  laten weten. Dan zoeken we naar een oplossing. Daarnaast kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.