Selecteer een pagina

Over Corinne

Even voorstellen?

Corinne van Ravels

Fijn om even kennis te maken.

Mijn naam is Corinne van Ravels. Ik geloof dat ieder mens gezien en gehoord en aangeraakt wil worden. En ik geloof ook dat het tijd is dat jij jezelf mag zien, horen en aanraken.  

Waarom zou je nog langer wachten op een ander? Ooit heb ik me ook afhankelijk gemaakt van anderen, in de hoop dat ik gelukkig zou worden gemaakt. 

Maar dat lukte helemaal niet.  Ik werd niet blij. Omdat in mijn leven precies die dingen ontbraken die ik nog niet verwerkt had. Toen ik worstelde met eenzaamheid, kon ik niet makkelijk contact maken met mezelf, laat staan met anderen.  Toen ik mezelf niet zag, kon ik niet zichtbaar zijn in de buitenwereld. Als jij last hebt van geheimen kan je niet open zijn. Als jij je klein voelt, kan je niet vol zelfvertrouwen zijn. 

Dus ik ontdekte dat anderen de gaten niet kunnen vullen. 

Ons verleden blijft jou en mij dwarsbomen totdat wij ervaren wat we hebben gemist en onszelf dat alsnog geven. En dat lukt, want alles wat wij nodig hebben zit in ons. Helaas gaat het vaak langs pijn, maar dat is niet anders.  Als je daar tegenop ziet, dan doen we het toch samen? Als je wilt, bied ik je graag houvast totdat jijzelf in al je vezels voelt hoe waardevol je bent.  Want wat mij betreft gaat het daarom. Dat je weet dat je een prachtig mens bent, dat bedoeld is om hier op aarde te leven en te genieten. 

Specialisaties

Inner Child

Met Innerchild therapie los je onverwerkte ervaringen uit je kindertijd op. Je hebt je als jongen of meisje moeten aanpassen en dat doe je als volwassene nog. Je bent bijvoorbeeld perfectionistisch, boos, hard, onzeker of vermijdend geworden. En van dat aanpassen en al die ballen in de lucht houden heb je nu last. Je bent gespannen en je merkt dat je in het dagelijks leven niet de dingen doet die waar jij als volwassene eigenlijk toe in staat bent en waar je vervuld van raakt.  Er is een onzichtbaar draadje dat je tegenhoudt en dat je nu los mag maken. Dan kan je als vrij mens verder!

Relationeel werk

Bij relationeel werk gaat het om het contact met jezelf en met anderen. We willen graag gezien en gehoord en aangeraakt worden door anderen.  Hoe communiceer jij daarover? Ben je helder en duidelijk of heb je allerlei onuitgesproken verwachtingen? Vooral als je niet krijgt wat je graag wil kan je ten opzichte van je partner veeleisend zijn of te meegaand. Teveel controle houden en overbeschermend doen ten opzichte van je kinderen komt ook veel voor. 

Deze ongezonde manier van omgaan met onszelf en met anderen lossen we op. Ruzies stoppen en je respecteert je eigen en andermans grenzen. Je leven wordt veel rustiger en makkerlijker, contacten waardevoller. En je bent veel krachtiger omdat je eerlijk en duidelijk bent. 

Trauma

Bij traumawerk ligt de focus op erkenning van jezelf en heling van jeugdervaringen. Jij werd slachtoffer in het gezin waarin jij opgroeide en die pijn werkt nu nog door in je dagelijks leven. En dat mag stoppen. Je ontdekt dat je welkom en normaal bent. Het lag niet aan jou! Het is fijn voor jezelf en je omgeving als je jezelf nu toestemming geeft om te doen wat jij leuk en belangrijk vindt. Je bent uniek!

NLP

NLP ( neurolinguistisch programmeren) gebruik ik als een aanvulling in de therapie.

 • in NLP zit  een verzameling technieken om de communicatie met jezelf en met anderen te verbeteren.  
 • ik gebruik ook NLP oefeningen om de beleving van dingen die je hebt meegemaakt makkelijker te maken. 
 • NLP kan ook helpen bij structuren en doelen stellen. 

 Ik ben NLP trainer. 

Tekentherapie

Tekenen kan een aanvullling zijn in de begeleiding. Het is nooit een ‘must’.

 • gedragspatronen worden zichtbaar tijdens het tekenen. 
 • soms hebben we wel beelden, geen woorden ( vooral over jonge jeugdervaringen).
 • met tekenen kan je emoties uiten. 
 • met tekenen breng je je lichaam in beweging en dat is helend.
 • kleuren en beelden kunnen helend werken. 

Soms werken we met klei. 

 

Contextueel Werk/ Familieopstellingen

Soms is het niet zo gemakkelijk om echt voor jezelf op te komen. Nagy heeft in zijn contextuele leer veel verduidelijkt over:

 • loyaliteiten – je schuldig voelen
 • geven en ontvangen van liefde en zorg ten opzichte van je ouders 
 • je frustratie uitleven op onschuldigen die er eigenlijk niets mee te maken hebben.

Met contextueel werk en familieopstellingen worden familiedynamieken helder.

Als therapeut bewaak ik de familierelaties. Het gaat er niet om ouders of anderen af te vallen. Zij handelden naar beste kunnen vanuit hun eigen verleden. Ik help je te ontdekken wat jij nodig had, nu nodig hebt en dat jezelf te gunnen. 

Geniet en realiseer je dromen!

Durf ook groot te dromen. Met een opgeruimd hart is zoveel mogelijk!
Voor mij gaat het er ook om dat jij die inspirerende ouder, partner, of vriend(in) wordt die tenminste twee mensen laat profiteren van jouw groei. Dan maken we met elkaar de wereld nog een stukje mooier.

Mijn motto’s

Ik leef en werk vanuit een aantal motto’s.

Recent heb ik er één toegevoegd. Ik blijf ook groeien, natuurlijk, ik ben ook maar een mens. Hihi.

Je lijf wijst je exact de weg.  Je lijf steunt je door dik en dun. Doe je niet het meest positieve voor jezelf, dan laat je lijf dat weten. Doe je het meest positieve, zodat jij in flow komt, dan laat je lijf dat ook weten. Luister jij?

Ik houd je vast als jij dat wilt, totdat je in al je vezels voelt dat je de moeite waard bent. ©

Je bent uniek en waardevol.  Misschien vind je dat op dit moment nog niet. Zullen we het samen ontdekken? 

Be your own best friend.©

Wat mensen ook zeggen, jij mag weer de belangrijkste zijn in jouw leven. Juist als je dat doet, gaat de liefde  stromen voor jezelf, en eventueel in je partner, je kinderen en alle mensen om je heen. Houd van jezelf. 

Leven is bewegen.©

In het engels is het eigenlijk mooier: Life is moving. © Elke afsluiting, elke stilstand die we onszelf opleggen is onnatuurlijk. Ik heb het zelf gemerkt. Het maakt het leven zwaar en moeilijk. Laten we zo snel mogelijk weer voluit leven. Adem!

Liefde moet je doen.©

Het is fijn dat je van iemand houdt en dat zegt. Maar ik geloof dat de liefde er pas echt is als je het laat blijken in je daden.  Doe moeite, doe iets voor de ander, omdat hij of zij dat fijn vindt.  Doe het, ook als het jou geen persoonlijk voordeel oplevert. 

 

Wil je meer over mij weten?

Mijn persoonlijke verhaal, mijn scholingsoverzicht en 2 interviews kun je hier downloaden.

Corinne van Ravels

Persoonlijke begeleiding

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.